به گزارش قدس خراسان، عصر امروز، همایش مدیران موسسات خیریه فعال استان و تعدادی از خیرین و مسولین استانی در اداره اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی برگزار شد.
در آغاز مدیران چند موسسه خیریه در استان نظرات خود را بیان کردند.
انتظاریزدی، مدیرعامل موسسه خیریه منتظرین ولیعصر با ارائه گزارشی از فعالیتهای این موسسه بیان کرد: بعد از بیانات رهبری و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی تلاش کردیم خانوادههایی که توان کار دارند را شناسایی و به اشتغال سوق بدهیم. در همین راستا در سه نقطه شهر مشهد کارگاه تولید لباس راهاندازی کردیم و بنا را بر آموزش و خودکفایی قرار دادیم. درحال حاضر ۱۰۰ چرخ در این کارگاهها فعال هستند و روزانه ۲۰۰ دست لباس تولید میشود.
وی افزود: بارها گفتهام که میتوانیم با یاری مسوولان این کارگاهها را در استان توسعه بدهیم. از مسوولان درخواست داریم فضاهای بزرگی در اختیار بگذارند تا آن را تجهیز و راهاندازی کنیم.
نظری، مدیرعامل موسسه خیریه انصارالجواد نیز بیان کرد: باید به یکدیگر کمک کنیم تا خدمات به جا، به موقع و به اهل آن برسد. این امر با برنامه ریزی، اقدام به موقع و نیازسنجی اصولی خیرین امکان پذیر است.
ارتباط ۱۳۰ موسسه با اداره اوقاف
در ادامه احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی اظهار کرد: پس از آغاز به کار ستاد هماهنگی امور خیریه در استان، حدود ۱۳۰ موسسه خیریه با ستاد ارتباط گرفتند تا در امور مختلف مثل شناسایی جامعه هدف و... همافزایی کنند.
وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفهای برای صدور مجور موسسات خیریه ندارد اما توانست با تشکیل این ستاد و همکاری خیریهها این حلقه مفقوده را تکمیل کند. سازمان اوقاف با همکاری دستگاههای اجرایی موضوعات مرتبط را پیگیری میکند و بحمدالله اتفاقات خوبی در این زمینه درحال رخ دادن است.
شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور عنوان کرد: طبق آمارهای جهانی ۲۵۰هزار بنیاد خیریه در ۳۸ کشور جهان وجود دارد که کشورهای اروپایی بیشترین تعداد را دارا هستند.
وی افزود: در رتبه بندی صورت گرفته در سال ۲۰۱۸، آمریکا، هلند، آلمان و سوئیس به ترتیب بیشترین دارایی را در بنیادهای خیریه دارا هستند. ایران در این رتبه بندی در رده ۳۸ قرار گرفت. در جدیدترین رتبه بندی، اندونزی، کنیا، نیجریه و میانمار به ترتیب در رتبههای اول تا چهارم و ایران در رتبه ۳۲ قرار گرفت. چرا کشور ما با وجود نگاه دینی و معنوی و مفاهیمی نظیر صدقه، زکات، وقف، نذری و... در این رتبه قرار گرفته است؟
مهمترین چالش ما نبود همگرایی بین موسسات خیریه است
شرفخانی ادامه داد: مهمترین علت آن است که کار خیر در کشور ما به درستی تعریف نشده است. زکات به عنوان کار خیر در تعریف اصولی آن ثبت نشده است و این یک خلا است.
وی ادامه داد: ما یک چالش بزرگ در امور خیریه داریم، آن هم نبود همگرایی بین موسسات خیریه است. در این رابطه وظیفه حاکمیت تسهیلگری است. این خلا در سازمان اوقاف احساس شد و برای همافزایی و تسهیل گری، ستاد هماهنگی امور خیریه شروع به کار کرد.
شرفخانی در ادامه مطرح کرد: ما ظرفیت مردمی خوبی در امور خیریه داریم که باید از آن به درستی استفاده کنیم. ساختار امور خیریه حاکمیتی نیست، مردمی است.
مردم باید از دریافت خدمات بینیاز شوند
محسن داوری، فرماندار مشهد ضمن تشکر از خدمات اداره اوقاف و امور خیریه بیان کرد: ما ظرفیت خوبی برای خدمت به مردم داریم اما جامعه ما بینیاز نیست. ما باید شیوه خدمت رسانی را عوض کنیم؛ مردم باید خدماتی دریافت کنند که بتوانند بعدها به دیگران ارائه کنند و درنهایت از دریافت کمک بینیاز شوند. اگر به این نکته توجه نکنیم، بحران عجیبی در کشور به وجود خواهد امد.
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما